Döröske 13
IMG_8282
IMG_8167
head_2
previous arrow
next arrow

Nyugat-dunántúli LEADER Helyi Akciócsoportok régiós szakmai értekezlete

2016. október 12-én Oszkóban a Közösségi Házban került megrendezésre a Nyugat-dunántúli LEADER Helyi Akciócsoportok régiós szakmai értekezlete.

A szakmai rendezvény házigazdája a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület volt.
A rendezvényen elsőként Szabó Tibor régiófelelős számolt be a közelmúltban megrendezett országos régiófelelősi találkozóról, illetve az Irányító Hatóság munkatársaival zajlott egyeztetésről.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Zalaegerszegi Regionális Kirendeltségének osztályvezetője, Fatér Szabolcs beszélt szervezetük átszervezéséről és a településképi pályázat jogosultsági ellenőrzésének tapasztalatairól és jelenlegi helyzetéről. Zágorhidi Czigány Ákos, az MNVH Vas megyei területi felelőse bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megújulásának folyamatát, beszélt a nemrégiben megalakult új elnökségről és tanácsról, valamint az MNVH-források tervezett prioritásairól.

Rövid szünetet követően Horváth Szilveszter, az IH Leader-ügyekért felelős munkatársa jelentkezett be interneten keresztül, aki ismertette a Leader-előkészítés folyamatának jelenlegi állapotát. Beszélt többek között a HACS-működést megalapozó és szabályozó jogszabályi változásokról, a finanszírozás tervezett formájáról és módjáról, a Vidékfejlesztési Program folyamatban lévő módosításáról.
Ezt követően a résztvevő Leader-munkatársak megosztották egymással eddigi tapasztalataikat, feltárva a működési támogatás késéséből eredő nehézségeket.
Az értekezletet közös munkaebéddel zárták a vidékfejlesztési szakemberek.