Döröske 13
IMG_8282
IMG_8167
head_2
previous arrow
next arrow

Gyakori hibák a benyújtott változás bejelentésekben!

FONTOS! Változás bejelentést csak a Támogatói okirat kézhezvételét követően van lehetőség benyújtani, mert a Támogatói okirat vonalkódjára kell hivatkozni a változás bejelentésben.

A benyújtott változásbejelentések esetében leggyakrabban előforduló hibák:

• A változáskezelés szükségessége nem kerül indoklásra. Mérföldkő dátumának módosítása esetében ilyen indok lehet az ügyintézés elhúzódása, vagy építési beruházás esetében a kedvezőtlen időjárás.

• Mérföldkő dátumának átütemezése esetében a mérföldkőhöz kapcsolódó „Számított támogatás összege Ft-ban” pontban nem a támogatói okiratban szereplő összeg kerül megadásra, hanem a támogatási kérelemben feltüntetett.

• A mérföldkő dátuma nem lehet későbbi 2020. december 31.-nél.

• Árajánlat adó módosítása esetében nem kerülnek benyújtásra az árajánlatok (elfogadott árajánlat vagy számla, és az ellenárajánlatok).

• A műszaki szakmai tartalom módosulása esetében nem kerül benyújtásra a számla, vagy árajánlat, valamint a két ellenajánlat.

A kedvezményezett köteles a tudomására jutást követő 8 napon belül bejelenteni a változásokat!

Mikor szükséges önálló változás bejelentés benyújtása?

• Mérföldkő dátumának módosítása esetében.

• A támogatási kérelemben tervezetthez képest módosul a rendezvény időpontja, helyszíne.

• Építési projektek és építéssel járó technológiák megvalósítási helyének változása.

• Műszaki, szakmai tartalom módosítása.

• Költség átcsoportosítás esetén.

Változás bejelentés módja:

Változás bejelentési kérelem kitöltésére és benyújtására az elektronikus kérelem benyújtási rendszeren keresztül, https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/ , a bejelentkezést követően az Elektronikus kérelemkezelés/Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Általános ügyek/Változás bejelentés/Változás bejelentés menüpont alatt az érintett projekt Támogatói okiratának azonosító száma megadása után van mód.

A változás bejelentés kitöltésének és benyújtásának részletes módját a Felhasználói segédlet változás bejelentés benyújtásához című dokumentum írja le, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/doc/4523

Felhívjuk a kedvezményezettek figyelmét, hogy a változások bejelentését – különösen a műszaki, szakmai tartalom módosítás, költség átcsoportosítás, nem elszámolható költségek elhagyása tekintetében – jól átgondoltan, és a lehető legkisebb számú bejelentés keretében tegyék meg, mivel a változás bejelentések ügyintézésének lezárásáig az érintett kifizetési igénylés nem zárható le, a kifizetés nem teljesíthető.